Harmaaraitakuviolliset lapaset


Harmaaraitakuviolliset lapaset on tehty Novitan 7 Veljestä ja Silmu-langoista. Koko on naisten. Puikot nro 3,5 ja 4 tai käsialan mukaan.

Tarvikkeet:
100g tummanharmaata 7 Veljestä -lankaa
100g vaaleanharmaata 7 Veljestä -lankaa
50g haluamasi väristä Silmu-lankaa

Luo 44s nro 3,5 puikoille tummanharmaalla, jaa silmukat 4 puikolle ja neulo 1 oikein 1 nurin joustinneuletta, jossa teet aina lapasen näkyvälle puolelle tulevat oikeat silmukat vaaleanharmaalla ja nurjat silmukat tummanharmaalla. Neulo sekä oikeat että nurjat silmukat kiertäen. Neulo joustinneuletta kunnes työssä on 16 krs.

Aloita sileä neule. Vaihda ensin puikot paksumpiin. Neulo ensin 3 krs tummanharmaalla, sitten 1 krs Silmulla, 3 krs vaaleanharmaalla, 1 krs Silmulla, ja 3 krs tummanharmaalla. Neulo 1. kuvioraita ruutupiirroksen mukaan. Aloita alhaalta oikealta.

Kuvio 1


Neulo 3 krs tummanharmaalla ja 1 krs Silmulla. 

Seuraavaksi tehdään aukko peukalolle. Neulo 1. puikon 11 silmukkaa ja 2. puikon 3 ensimmäistä silmukkaa vaaleanharmaalla. Ota n. 30 cm langanpätkä muuta selkeästi erottuvaa lankaa ja neulo sillä loput puikon 2. kahdeksan silmukkaa. Siirrä ne silmukat takaisin 2. puikolle ja neulo kyseiset kahdeksan silmukkaa vaaleanharmaalla. Neulo krs vaaleanharmaalla loppuun.

Neulo sitten 2. kuvioraita.

Kuvio 2


Neulo sen jälkeen 1 krs vaaleanharmaalla, ja sitten 1 krs Silmulla. Sitten neulo 3 krs tummanharmaalla. Neulo sitten uudestaan 1. kuvioraita ruutupiirroksen mukaan. Neulo sitten 3 krs tummanharmaalla, ja 1 krs Silmulla. Neulo loput lapasesta vaaleanharmaalla.

Kun lapanen ulottuu pikkusormen kynteen saakka, aloita kärkikavennukset. Neulo 1 puikon 2. ja 3. s yhteen ylivetokavennuksella, ja 2. puikon toiseksi viimeinen ja kolmanneksi viimeinen s oikein yhteen. Toista kavennukset samoin lapasen selkäpuolella. Tee kavennukset joka 2. krs kunnes kullakin puikolla on 6 s. Sitten tee kavennukset joka krs. Vedä lanka silmukoiden läpi kun joka puikolla on vain 1 s.

Peukalo:
Poimi erivärisen langan silmukat kolmelle puikolle. Poimi langankiertoja saumakohdasta niin ettei siihen jää reikiä. Neulo peukalo vaaleanharmaalla. Kavenna ensimmäisillä kierroksilla niin, että puikoilla on 6 + 6 + 5 s. Kun peukalon korkeus on sopiva (n. 16 krs), kavenna jokaisella kierroksella jokaisella puikolla 1 s. Vedä lanka silmukoiden läpi kun joka puikolla on vain 1 s.

Neulo toinen lapanen peilikuvana.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Rakkautta ja piikkilankaa -sukat

Lasten kissa- ja koirasukat

Metsän siimeksessä -sukat