Vaaleanpunavalkoiset pitsivarsisukat



Vaaleanpunavalkoiset pitsivarsisukat on tehty Novitan 7 Veljestä -langasta. Koko on naisten, n. 38-40. Puikot nro 4 tai käsialan mukaan.

Tarvikkeet:
150g vaaleanpunaista 7 Veljestä -lankaa
50g valkoista 7 Veljestä -lankaa

Luo 52 s vaaleanpunaisella, jaa silmukat 4 puikolle ja neulo pitsijoustinneuletta mallineuleen 1 mukaan. Aloita alhaalta oikealta ja etene vasemmalle. Neulo kaikki muut oikeat silmukat kiertäen paitsi yhteenneuloessa.


Mallineule 1












Kun pituus on noin 17 cm, aloitan kantapää. Neulo 1. puikon silmukat sileää oikeaa. Käänny ja neulo samat silmukat nurjaa. Neulo myös 4. puikon silmukat nurin. Käänny ja neulo 4. ja 1. puikon silmukat oikein. Jatka kunnes kantalapun korkeus on n. 6 cm. 

Neulo oikealla puolella 1. puikon silmukoista 3 oikein, ja tee seuraavalla silmukalla ylivetokavennus. Käännä työ ja nosta ensimmäinen s neulomatta, neulo 6 s nurin ja neulo seuraavat 2 s nurin yhteen. Tee kantaan vahvistus siten, että neulot joka toisen silmukan ja joka toisen nostat neulomatta, kunnes kannan kavennukset ovat valmiit. Jatka reunojen kavennuksia samoissa kohdissa, niin että puikoilla on jäljellä vain keskellä olevat 8 s. 

Nosta sitten kummaltakin kantapään sivulta 11 s. Neulo 1 krs sileää oikeaa vaaleanpunaisella, neuloen kantapään sivuilta nostetut silmukat kiertäen niin ettei synny reikiä. Neulo seuraava krs valkoisella. Tee aina valkoisilla kierroksilla kavennukset 1 puikon lopussa ja 4 puikon alussa, kunnes työssä on jäljellä 46 s.

Jaa silmukat niin, että 1. puikolla on 12 s, 2. ja 3. puikolla 11 s, ja 4. puikolla 12 s. Neulo joka toinen krs vaaleanpunaisella ja joka toinen valkoisella. 

Kun pikkuvarvas peittyy, aloita kärkikavennukset vaaleanpunaisella kierroksella. Neulo 1. puikolla 4 s, ja seuraavat 2 oikein yhteen. Neulo 4 s ja seuraavat 2 s oikein yhteen. Neulo 2. puikolla 4 s, ja seuraavat 2 oikein yhteen. Neulo seuraavat 3 s ja sitten 2 oikein yhteen. Tee vastaavat kavennukset puikoilla 3 ja 4. Tee kavennukset joka 3. krs vielä 3 kertaa. Neulo 1 krs kavennuksitta, mutta sitten seuraava krs kaikille silmukoille 2 oikein yhteen. Vedä lanka loppujen silmukoiden läpi. 

Neulo toinen sukka samoin.

Kommentit

  1. Hienon väriset nuo neulomasi villasukat. Minulla onkin oman äitini neulomat täsmälleen samanlaiset villasukat! Mukavaa luettavaa tämä tällainen neulomisblogi.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Hei! Kiitos kommentistasi. Kommenttisi julkaistaan mahdollisimman pikaisesti tarkistuksen jälkeen.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Rakkautta ja piikkilankaa -sukat

Lasten kissa- ja koirasukat

Metsän siimeksessä -sukat