Sinivalkoiset kirjoneulelapaset

Sinivalkoiset kirjoneulelapaset on tehty 7 Veljestä -langasta, koko on naisten. Puikot nro 3,5 ja 4 tai käsialan mukaan.

Tarvikkeet:
100g keskisinistä 7 Veljestä -lankaa
100g kirjava sininen - luonnonvalkoinen 7 Veljestä Polkka -lankaa
50g valkoista 7 Veljestä -lankaa

Luo 44s nro 3,5 puikoille keskisinisellä, jaa silmukat 4 puikolle ja neulo 2 krs 2 oikein 2 nurin joustinneuletta, jossa teet aina lapasen näkyvälle puolelle tulevat oikeat silmukat kiertäen. Vaihda Polkka-lankaan. Huom. lapasen lopulliseen ulkonäköön vaikuttaa paljon mitä väriä Polkka-kerästä mihinkin kohtaan tulee. Väritykseen voit vaikuttaa esim. katkaisemalla Polkka-langan välillä ja ottamalla siitä käyttöön haluamasi värisävy.

Neulo 16 krs. Neulo keskisinisellä langalla 1 krs, Polkalla 1 krs, keskisinisellä 1 krs, Polkalla 1 krs, keskisinisellä 1 krs, ja Polkalla 2 krs.

Aloita sileä kirjoneule. Vaihda ensin puikot paksumpiin. Neulo sileää 4 krs. Neulo sitten kuvioraita kuvio 1 keskisinisellä ja valkoisella.   

Kuvio 1

 
Neulo sitten 3 krs Polkalla. Sen jälkeen neulo kuvio 2 keskisinisellä ja valkoisella.

Kuvio 2


Kun kuvioraita 2 on valmis, tehdään aukko peukalolle. Neulo 1. puikon 11 silmukkaa ja 2. puikon 3 ensimmäistä silmukkaa Polkalla. Ota n. 30 cm langanpätkä muuta selkeästi erottuvaa lankaa ja neulo sillä loput puikon 2. kahdeksan silmukkaa. Siirrä ne silmukat takaisin 2. puikolle ja neulo kyseiset kahdeksan silmukkaa Polkalla. Neulo krs loppuun, ja neulo vielä 2 krs Polkalla.

Neulo sitten 3. kuvioraita taustana Polkka, ja kuvio siihen keskisinisellä ja valkoisella.

Kuvio 3


Sen jälkeen neulo 3 krs Polkalla. Sitten neulo 1 krs valkoisella, minkä jälkeen tulee kuvio 4.

Kuvio 4


4. kuvioraidan jälkeen neulo 1 krs valkoisella. Sitten 3 krs Polkalla. Neulo sitten 1 krs keskisinisellä, ja 1 krs Polkalla, ja 1 krs keskisinisellä.

Kun lapanen ulottuu pikkusormen kynteen saakka, aloita kärkikavennukset. Neulo 1 puikon 1. ja 2. s yhteen ylivetokavennuksella, ja 2. puikon viimeinen ja toiseksi viimeinen s oikein yhteen. Toista kavennukset samoin lapasen selkäpuolella. Tee kavennukset joka 2. krs kunnes kullakin puikolla on 6 s. Sitten tee kavennukset joka krs. Vedä lanka silmukoiden läpi kun joka puikolla on vain 1 s.

Neulo 3 krs Polkalla, ja sen jälkeen loput keskisinisellä.

Peukalo:
Poimi erivärisen langan silmukat kolmelle puikolle. Poimi langankiertoja saumakohdasta niin ettei siihen jää reikiä. Kavenna ensimmäisillä kierroksilla niin, että puikoilla on 6 + 6 + 5 s. Kun peukalon korkeus on sopiva (n. 16 krs), kavenna jokaisella kierroksella jokaisella puikolla 1 s. Vedä lanka silmukoiden läpi kun joka puikolla on vain 1 s.

Neulo toinen lapanen peilikuvana.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Rakkautta ja piikkilankaa -sukat

Lasten kissa- ja koirasukat

Metsän siimeksessä -sukat