Englanninlakusukat


Herkullisten englanninlakusukkien ohjeita löytyy muiltakin, mutta tätä ohjetta ei ole mistään kopioitu vaan on simppelien kuvioiden ja värien sovittamista perusseiskaveikkasukkien ohjeeseeni. Tätä ohjetta sinunkin on helppo soveltaa ja muuttaa niille väreille ja kuvioille, joista itse pidät! 

Ohje on helppo sukkien ohje, jolla vähempikin neulonut onnistuu ja saa paksuhkosta langasta sukat nopeasti valmiiksi.

Nämä englanninlakusukat on tehty Novitan 7 veljestä -langasta. Lankavaihtoehtoja ovat esimerkiksi saman paksuiset sukkalangat Adlibris Socki ja Kaupunkilanka Kivijalka. Itse asiassa tämänhetkinen Kaupunkilanka Kivijalan värivalikoima sopii parhaiten näihin sukkiin. Koko on 38-40. Puikot nro 3 1/2 tai käsialan mukaan.

Tarvikkeet:

100g mustaa

vähän oranssia, valkoista, pinkkiä, ruskeaa, vaaleansinistä ja keltaista

Mallineuleet:

2 o 2 n joustinneule: neulo *2 silmukkaa oikein, 2 silmukkaa nurin*, toista **

Sileä oikea: neulo sileää oikeaa

Helmineule: neulo kuvion vaakaviivalla merkityt silmukat nurin ja muut oikein.

Ohje:

Varsi: Luo mustalla 56 s ja jaa ne 4 puikolle, kullekin 14 s. Neulo 2 o 2 n joustinneuletta. Neulo joustinta 10 krs.

Aloita sitten kirjoneule kuvion 1 mukaisesti alimmalta riviltä oikealta vasemmalle. Toista 7 silmukan mallikertaa 8 kertaa. Neulo kaikki kuvion 1 kerrokset.

Kantapää: Katkaise värilliset langat viimeistään tässä vaiheessa. Neulo kantapää mustalla. Neulo 1. puikon silmukat oikein 4. puikolle. Neulo 28 silmukalla 28 krs vahvennettua neuletta. Nosta aina nurjan kerroksen 1. silmukka neulomatta ja neulo normaalisti nurjaa muilla silmukoilla, mutta oikealla puolella nosta joka toinen silmukka neulomatta. Ole tarkkana, että nostat aina saman silmukan neulomatta jokaisella oikealla kerroksella. Kun olet neulonut vahvennettua neuletta 28 krs, tee kantapään kavennukset niin, että keskelle jää 10 s. Jatka silti samaa vahvennettua neuletta.

Jalkaterä: Jaa kantapään 10 silmukkaa kahdelle puikolle, kummallekin 5 s. Poimi sitten kantapään sivuilta kummastakin reunasta 14 s ja vielä puikkojen välistä yhdet silmukat. Neulo nostetut silmukat kiertäen. Jatka kirjoneuletta puikoilla 2. ja 3. kuvion 2 mukaan alimmalta riviltä ylimmälle. Neulo samaan aikaan 1. ja 4. puikoilla kirjoneuleen aikana 1 s värillisellä, 1 s mustalla vuorotellen, ja vuorotellen myös joka toisella kerroksella niin että syntyy ns. pilkkukuvio. Kun kuvion 2 mukaan neulotaan yksivärinen musta kerros, neulotaan yksivärinen musta kerros myös puikoilla 1. ja 4. Kavenna samalla puikkojen 1. ja 4. reunoissa joka toinen kerros 6x1 s. Työssä on sitten jälleen 56 s.

Kärki: Aloita kärkikavennukset kun olet neulonut kuvion 2 valmiiksi. Kavenna 1. ja 3. puikon lopussa 2 oikein yhteen 3. ja 2. viimeisellä silmukalla, ja 2. ja 4. puikon alussa ylivetokavennuksella 2. ja 3. silmukka. Toista kavennukset näin joka 2. krs yhteensä 6 kertaa. Tee sitten kavennukset joka kerros. Kun joka puikolla on jäljellä 2 s, katkaise lanka ja vedä silmukkojen läpi ja kiristä.

Neulo toinen sukka samoin ja päättele langat.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Rakkautta ja piikkilankaa -sukat

Lasten kissa- ja koirasukat

Metsän siimeksessä -sukat