Rakkautta ja piikkilankaa -sukat

 

Rakkautta ja piikkilankaa -sukat on tehty Novitan 7 Veljestä -langasta, koko on 38-40. Malli on omaa tuotantoani. 

Tarvikkeet:

150g Haltin väristä Novita 7 Veljestä Pohjola -lankaa (tai jotain yksiväristä)

50g valkoista Novita 7 Veljestä -lankaa

Puikot nro 3,5 tai käsialan mukaan.

Ohje:

Luo 60 s puikoille Haltin värisellä langalla, jaa silmukat 4 puikolle. Neulo joustin kuvion 1 mukaan toistaen kerroksia 1-4, 4 kertaa. Neulo vielä kuvion 5. krs ja lisää samalla jokaiselle puikolle kiertäen 1 s = 64 s.
Neulo sitten kuvioraidat kuvion 2 mukaisesti. Sen jälkeen jatka kuvion 3 mukaan, mutta kavenna sen 12. kerroksella joka puikolla 1 s = 60 s.

Neulo sitten kuvion 4 mukaan, mutta kavenna 1. kerroksella joka puikolla 1 s = 56 s.

Kantapää: Neulo 1. ja 4. puikon 28 silmukalla 26 krs vahvennettua neuletta. Neulo aina nurjan kerroksen silmukat normaalisti nurjaa jokaisella silmukalla, mutta oikealla puolella nosta joka toinen silmukka neulomatta. Ole tarkkana, että nostat aina saman silmukan neulomatta jokaisella oikealla kerroksella. Kun olet neulonut vahvennettua neuletta 26 krs, tee kantapään kavennukset niin, että keskelle jää 10 s.


Poimi sitten kantapään sivuilta kummastakin reunasta 15 s. Neulo kuvion 5 mukaan ja kavenna samalla puikkojen 1. ja 4. reunoissa joka toinen kerros 6x1 s. Neulo puikoilla 2 ja 3 4 silmukan mallikertaa. Työssä on sitten 56 s. Neulo tässä kohtaa vielä sydänkuvio eli kuvio 4 ja sitten kuvio 6.

Kuvion 6 jälkeen neulo 1 krs Haltin värisellä langalla. Tee sitten kärkikavennukset: kavenna 1. ja 3. puikon lopussa joka 2. krs 2 oikein yhteen 3. ja 2. viimeisellä silmukalla, ja 2. ja 4. puikon alussa ylivetokavennuksella 2. ja 3. silmukka, kunnes olet tehnyt 6 kavennuskerrosta. Tee sitten kavennukset joka kerros. Kun joka puikolla on jäljellä 2 s, katkaise lanka ja vedä silmukkojen läpi ja kiristä.

Neulo toinen sukka samoin.

HUOM. Jos huomaat ohjeessa jotain korjattavaa, tai jos mielestäsi jotain olennaista on jäänyt pois, kommentoithan tai lähetäthän sähköpostia! Kiitos 😊

Ohjetta päivitetty 10.9.2022

Kommentit

  1. Huomasin virheen kuvion 3 kohdalla. siinä pyydetään kaventamaan silmukat 60:neen. kuvio ei kuitenkaan mene tasan 60:llä joten jätin kavennukset tekemättä ja ja kavensin kuvion 4 aikana 2 silmukkaa joka puikolla.

    VastaaPoista
  2. Kiitos kivasta sukkaohjeesta. aloin tehdä toisia ja jäin miettimään, kuuluuko tuon kolmoskaavionntoisen kuvion mennä tasan? Minulla jää ainakin taakse muutama ylimääräinen silmukka pohjavärillä.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Hei! Kiitos kommentistasi. Kommenttisi julkaistaan mahdollisimman pikaisesti tarkistuksen jälkeen.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Lasten kissa- ja koirasukat

Metsän siimeksessä -sukat