Luumunpunaiset pitsivarsisukat


Luumunpunaiset pitsivarsisukat on tehty Novitan 7 Veljestä -langasta. 

Koko on naisten, n. 38-40. Puikot nro 4 tai käsialan mukaan.

Tarvikkeet:
150g luumunpunaista 7 Veljestä -lankaa






Luo 52 s luumunpunaisella, jaa silmukat 4 puikolle ja neulo pitsijoustinneuletta mallineuleen 1 mukaan. Aloita alhaalta oikealta ja etene vasemmalle. 


 
 

Kun pituus on noin 17 cm, aloitan kantapää. Neulo 1 puikon silmukat sileää oikeaa. Käänny ja neulo samat silmukat nurjaa. Neulo myös 4. puikon silmukat nurin. Käänny ja neulo 4. ja 1. puikon silmukat oikein. Jatka kunnes kantalapun korkeus on n. 6 cm. 

Neulo oikealla puolella 1. puikon silmukoista 3 oikein, ja tee seuraavalla silmukalla ylivetokavennus. Käännä työ ja nosta ensimmäinen s neulomatta, neulo 6 s nurin ja neulo seuraavat 2 s nurin yhteen. Tee kantaan vahvistus siten, että neulot joka toisen silmukan ja joka toisen nostat neulomatta, kunnes kannan kavennukset ovat valmiit. Jatka reunojen kavennuksia samoissa kohdissa, niin että puikoilla on jäljellä vain keskellä olevat 8 s. 

Nosta sitten kummaltakin kantapään sivulta 11 s. Jaa silmukat neljälle puikolle siten, että kantapään 4 s ja nostetut 11 s muodostavat 1. puikollisen, seuraavat 13 s 2. puikollisen, seuraavat 13 s 3. puikollisen ja nostetut 11 s ja kantapään 4 s 4. puikollisen. Neulo 1 krs, neuloen kantapään sivuilta nostetut silmukat kiertäen niin ettei synny reikiä. Neulo 1. ja 4. puikollinen sileää, jatka pitsineuletta 2. ja 3. puikollisella. Tee aina joka 2.  kerros kavennukset 1 puikon lopussa ja 4 puikon alussa, kunnes 1. ja 4. puikolla on jäljellä 11 s ja  työssä 48 s. 

Kun pikkuvarvas peittyy, aloita kärkikavennukset. Neulo myös 2. ja 3. puikollisella sileää oikeaa. Siirrä 2. puikolta reunimmainen silmukka 1. puikolle ja 3. puikolta reunimmainen silmukka 4. puikolle. 

Neulo 1. puikon lopussa 2 oikein yhteen, tee 2. puikon alussa ylivetokavennus, 3. puikon lopussa 2 oikein yhteen ja tee 4. puikon alussa ylivetokavennus. Neulo 2 krs ilman kavennuksia, mutta sitten tee kavennukset uudestaa, ja sitten joka 2. krs vielä 4 kertaa. Tee sitten kavennukset joka krs kunnes joka puikolla on 2 s. Vedä lanka loppujen silmukoiden läpi. 

Neulo toinen sukka samoin. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Rakkautta ja piikkilankaa -sukat

Lasten kissa- ja koirasukat

Metsän siimeksessä -sukat