Punaharmaat lapaset



Punaharmaat lapaset on tehty 7 Veljestä -langasta, koko on naisten. Puikot nro 4 tai käsialan mukaan.

Tarvikkeet:
50g tummanharmaata 7 Veljestä -lankaa
50g keskiharmaata 7 Veljestä -lankaa
50g tummanpunaista 7 Veljestä –lankaa
50g kirkkaanpunaista 7 Veljestä -lankaa

Luo 44 s puikoille tummanharmaalla, jaa silmukat 4 puikolle ja neulo 1 oikein 1 nurin joustinneuletta, jossa neulot oikeat silmukat kiertäen. Neulo joustinneuletta kunnes työssä on 18 krs.


Aloita sileä kuvioneule. Neulo ensin kuvioraita 1, sitten kuvioraita 2, sitten kuvioraita 3, sitten kuvioraita 4.

Kuvio 1             Kuvio 2                                        Kuvio 3            Kuvio 4



Huom. Kun olet neulonut sileää neuletta 21 krs, tee peukalon paikka 2. puikon loppuun: neulo 1. puikon 11 silmukkaa ja 2. puikon 3 ensimmäistä silmukkaa ruutupiirroksen mukaan. Ota n. 30 cm langanpätkä muuta selkeästi erottuvaa lankaa ja neulo sillä loput puikon 2. kahdeksan silmukkaa. Siirrä ne silmukat takaisin 2. puikolle ja neulo kyseiset kahdeksan silmukkaa ruutupiirroksen mukaan. Neulo krs loppuun.

Neulo sitten 1 krs keskiharmaalla. Sen jälkeen neulo kuvioraita 2, ja sitten 1 krs taas keskiharmaalla. Neulo sitten kuvioraita 5, ja sitten kuvioraita 3. Kun langanjuoksu on pidempi kuin 3 s, tee ylimääräinen langankierto kiinnittämään langanjuoksu. Sitten neulo kuvioraita 6. Neulo loput lapasesta tummanharmaalla. 

Kuvio 5                                                                                         Kuvio 6



Kun olet neulonut peukalon paikan jälkeen 27 krs, aloita kärkikavennukset. Neulo 1 puikolta 1 s, sitten 2. ja 3. s yhteen takareunoista, ja 2. puikon kolmanneksi ja toiseksi viimeinen s oikein yhteen, neulo 2. puikon viimeinen s oikein. Toista kavennukset samoin lapasen selkäpuolella. Tee kavennukset joka krs kunnes kullakin puikolla on 2 s. Vedä lanka silmukoiden läpi kun joka puikolla on vain 2 s. 

Peukalo:
Poimi erivärisen langan silmukat kolmelle puikolle. Poimi langankiertoja saumakohdasta niin ettei siihen jää reikiä. Neulo peukalo kuvion 7 mukaan, niin että lapasen kämmenpuolen kuviot sopivat peukaloon tulevaan kuvioon. Kavenna ensimmäisillä kierroksilla niin, että puikoilla on 7 + 7 + 6 s. Kun peukalon korkeus on sopiva (esim. 17 krs), jaa silmukat kahdelle puikolle ja kavenna jokaisella kierroksella jokaisella puikolla 1 s seuraavasti: neulo 1 puikolta 1 s, sitten 2. ja 3. s yhteen takareunoista, ja 1. puikon 3. ja 2. viimeinen silmukka oikein yhteen, neulo viimeinen s oikein. Tee kavennukset samoin 2. puikolla. Tee kavennukset samoin joka krs. Vedä lanka silmukoiden läpi kun joka puikolla on vain 2 s. 

Kuvio 7


Neulo toinen lapanen peilikuvana.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Rakkautta ja piikkilankaa -sukat

Lasten kissa- ja koirasukat

Metsän siimeksessä -sukat