Punaharmaat kirjoneulelapaset


Punaharmaat kirjoneulelapaset on tehty Novitan Nalle -langasta, koko on naisten. Puikot nro 3 ja 3,5 tai käsialan mukaan.

Tarvikkeet:

50g tummanharmaata Nalle -lankaa
50g vaaleanharmaata Nalle -lankaa
50g tummanpunaista Nalle-lankaa
50g valkoista Nalle -lankaa


Luo 48 s pienemmille puikoille vaaleanharmaalla, jaa silmukat 4 puikolle ja neulo 2 oikein 2 nurin joustinneuletta. Neulo joustinneuletta 6 cm.

Vaihda isommat puikot ja aloita sileä kuvioneule. Neulo ensin kuvioraita 1. Huom. kun langanjuoksu on pidempi kuin 3 s, tee ylimääräinen langankierto kiinnittämään langanjuoksu. Sitten neulo vaaleanharmaalla 1 krs. Neulo sen jälkeen kuvioraita 2.

Kuvio 1                                          Kuvio 2

Neulo sitten 1 krs vaaleanharmaalla, mutta tee peukalonaukko 2. puikon loppuun: neulo 2. puikolla ensimmäiset 3 s normaalisti, ja sitten erillisellä merkkilangalla 9 s. Siirrä ne silmukat takaisin 2. puikolle ja neulo kyseiset 9 s vaaleanharmaalla. Neulo krs loppuun.

Neulo sitten 1 krs tummanharmaalla. Sen jälkeen neulo kuvioraita 3, ja sitten 1 krs taas tummanharmaalla. Neulo sitten kuvioraita 4, ja sitten 1 krs vaaleanharmaalla.

Kuvio 3                Kuvio 4


Neulo sitten kuvioraita 5. Sen jälkeen neulo 1 krs vaaleanharmaalla. Sitten neulo kuvioraita 6.



Kuvio 5                   Kuvio 6




Neulo kuvioraita 6:n jälkeen 2 krs vaaleanharmaalla (tai kunnes pikkusormi on peittynyt). Aloita kärkikavennukset. Neulo 1 puikolta 1 s, sitten 2. ja 3. s yhteen takareunoista, ja 2. puikon kolmanneksi ja toiseksi viimeinen s oikein yhteen, neulo 2. puikon viimeinen s oikein. Toista kavennukset samoin lapasen selkäpuolella. Tee kavennukset joka krs kunnes kullakin puikolla on 2 s. Vedä lanka silmukoiden läpi kun joka puikolla on vain 2 s.

Peukalo:

Poimi erivärisen langan silmukat (18 s) kolmelle puikolle. Poimi langankiertoja saumakohdasta niin ettei siihen jää reikiä. Neulo 1. krs vaaleanharmaalla, ja 2. krs tummanharmaalla. Neulo sitten kuvioraita 3. Sitten neulo 1 krs tummanharmaalla, minkä jälkeen kuvioraita 4. Kun peukalon korkeus on sopiva (esim. 19 krs), tee jokaisella kierroksella jokaisella puikolla ylivetokavennus heti ensimmäisellä silmukalla. Vedä lanka silmukoiden läpi kun joka puikolla on vain 2 s. 

Neulo toinen lapanen peilikuvana.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Rakkautta ja piikkilankaa -sukat

Lasten kissa- ja koirasukat

Metsän siimeksessä -sukat