Lasten kissa- ja koirasukat


Lasten kissa- ja koira-aiheiset kirjoneulesukat on tehty Novitan Nalle -langasta. Tässä ohjeessa on 2 kokoa, kengän koko 26 (pohjan pituus 13 cm) ja 28 (pohjan pituus 14 cm). Puikot nro 3,5 tai käsialan mukaan.

Tarvikkeet:

Noin 50g pohjaväriä Nalle -lankaa, esimerkiksi turkoosia

Hiukan vaaleanharmaata, mustaa ja valkoista Nalle -lankaa

Mallineuleet:

2o 2 n joustinneule, sileä oikea neule (tiheys sileällä neuleella 22s = 10cm, 32 krs = 10cm)

Koot 26 (28)

Varsi: Luo 44 (48) s pohjavärillä, jaa silmukat 4 puikolle ja neulo 10 krs 2o 2n joustinneuletta. Krs:n vaihtumiskohta on puikon 1 ja 4 välissä. Neulo sitten kirjoneuletta kuvion mukaan kerrokset 1-33. HUOM. koko 26: lisää kuvion 1 krs:lla joka puikolle 1 s nostamalla puikon keskimmäisten silmukoiden välinen lanka puikolle kiertäen. Huomaa myös silmukoiden lisäys koirakuviota varten, sekä kavennus sen jälkeen: ”2s lisäys” eli lisää 1 s puikolle 2 ja 1 s puikolle 4 = 50 s, sekä ”2s kavennus” eli kavenna 1 s puikolla 2 ja 1 s puikolla 4.


Kantapää: neulo 1 puikon silmukat sileää oikeaa puikolle 4. Käänny ja nosta 1. s neulomatta, ja neulo muut silmukat (23 s) nurjaa. Neulo kantalappu vahvistettua neuletta; nosta aina nurjalla puolella 1. s neulomatta ja neulo kaikki muut silmukat nurin, mutta oikealla puolella aina *nosta 1. s neulomatta, neulo seuraava s oikein*, jatka **. Jatka kunnes kantalapun korkeus on 24 krs. Jatka vahvistettua neuletta. Neulo oikealla puolella kantalapusta 15 s ja tee seuraavilla silmukoilla ylivetokavennus: nosta 1 s oikein neulomatta, neulo 1 s oikein ja vedä nostettu s neulotun yli. Käännä työ. Neulo 1. s neulomatta, neulo 6 s nurin ja neulo seuraavat 2 s nurin yhteen. Käännä työ. Nosta 1. s neulomatta ja neulo 6 s oikein, tee ylivetokavennus. Jatka kunnes kaikki sivusilmukat on kavennettu. HUOM. keskellä pysyy koko ajan 8 s.

Nosta sitten kummaltakin kantapään sivulta 13 s. Neulo 1 krs sileää oikeaa, neuloen kantapään sivuilta nostetut silmukat kiertäen niin ettei synny reikiä. Aloita seuraavalla krs:lla kavennukset sukkien sivuihin 1. ja 2. puikon ja 3. ja 4. puikon yhtymäkohtiin. Tee kavennukset joka toinen krs 1 puikon lopussa ja 4 puikon alussa, kunnes työssä on jäljellä 44 s. Huomaa jakaa silmukat tasan neljälle puikolle. Jatka sileää oikeaa neuletta.

Kun pikkuvarvas peittyy tai olet neulonut kantapään jälkeen koossa 26 13 cm ja koossa 28 14 cm, aloita kärkikavennukset.

Kärkikavennukset: neulo 1. puikon lopussa ylivetokavennus 3. ja 2. viimeisellä silmukalla, 2. puikon alussa 2 oikein yhteen 2. ja 3. silmukalla, 3. puikon lopussa ylivetokavennus 3. ja 2. viimeisellä silmukalla ja 4. puikon alussa 2 oikein yhteen 2. ja 3. silmukalla. Toista joka toinen krs 5 kertaa, minkä jälkeen tee kavennukset joka krs kunnes joka puikolla on jäljellä 2 s. Katkaise lanka ja vedä viimeisten silmukoiden läpi. Päättele langat.

Neulo toinen sukka samoin.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Rakkautta ja piikkilankaa -sukat

Metsän siimeksessä -sukat