Virolaissarjaa: raikkaat ruudukkolapaset

Hei ystävät! 

Vielä tein ohjeet kahdesta versiosta Reet Pirin Suuren kinnaskirjan lapasia, sitten en aio niitä enää postailla enempää vaan siirrytään taas muihin malleihin. 😃

Tässä raikkaat ruudukkolapaset.



Ruudukkolapaset on tehty Novitan 7 Veljestä -langasta, koko on naisten. Puikot nro 3,5 ja 4 tai käsialan mukaan. Nämä lapaset on tehty soveltaen Reet Pirin Suuren kinnaskirjan (Otavan Kirjapaino Oy 2016) Pohjois-Viron Hagerin pitäjässä 1880-luvulla neulottua kirjokinnasta.

Tarvikkeet:

50g vaaleanharmaata 7 Veljestä -lankaa

50g tummanharmaata 7 Veljestä -lankaa

hiukan pinkkiä 7 Veljestä -lankaa

Ohje:

Joustin: Luo 48 s pienemmille puikoille vaaleanharmaalla, jaa silmukat 4 puikolle ja neulo 2 oikein 2 nurin joustinneuletta 8 krs.

Kämmenosa: Vaihda työhön paksummat puikot. Aloita sileä neule. Neulo ensin vaaleanharmaalla 1 krs oikeaa. Neulo sitten kuvion 1 mukaan 24 s ja ensin 1-10. krs. Sitten jatka kerrokset 11-18 ja toista sitten tätä 8 krs mallikertaa. Huom. kun langanjuoksu on pidempi kuin 4 s, tee ylimääräinen langankierto kiinnittämään langanjuoksu. Tee peukalon aukko 2. puikon viimeisille 9 silmukalle kun olet neulonut 31 krs. Neulo 9 s erivärisellä langanpätkällä, ja siirrä silmukat takaisin ja neulo uudestaan kuvion mukaan.

Aloita kärkikavennukset kun olet neulonut peukalon aukon jälkeen 23 krs. Neulo vaaleanharmaalla 1 puikolta 1 s, sitten 2. ja 3. s yhteen takareunoista tummanharmaalla, ja tummanharmaalla taas 2. puikon kolmanneksi ja toiseksi viimeinen s oikein yhteen, neulo 2. puikon viimeinen s vaaleanharmaalla oikein. Toista kavennukset samoin lapasen selkäpuolella. Tee kavennukset joka 2.krs yhteensä 3 kertaa ja sen jälkeen joka krs kunnes kullakin puikolla on 2 s. Huom. kun neulot kuvion mukaisesti kerrosta, joka tehdään yksivärisellä tummanharmaalla, neulo sillä myös nauhakavennuksen keskisilmukat. Vedä lanka silmukoiden läpi kun joka puikolla on vain 2 s.

Peukalo: Poimi erivärisen langan silmukat (19 s) kolmelle puikolle. Neulo kuvion 2 mukaan, 4 s ja 4 krs mallikertaa toistaen. Neulo 1. kerroksella ylä- ja alapuolen silmukoiden välissä langankiertoja kiertäen niin, että reikiä ei jää. Jätä työhön kämmenen puolen aukosta 1 s = 20 s. Kun peukalon korkeus on sopiva (esim. 17 krs), neulo 2 oikein yhteen jokaisella kerroksella viimeisillä silmukoilla. Vedä lanka silmukoiden läpi kun joka puikolla on vain 2 s. 

Neulo toinen lapanen peilikuvana. Tee peukalon aukko 3. puikon alkuun ja tee peukalon kärkikavennukset joka puikon 1. ja 2. silmukan ylivetokavennuksina.









Kommentit

Lähetä kommentti

Hei! Kiitos kommentistasi. Kommenttisi julkaistaan mahdollisimman pikaisesti tarkistuksen jälkeen.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Rakkautta ja piikkilankaa -sukat

Lasten kissa- ja koirasukat

Metsän siimeksessä -sukat