Ystävänpäivän palmikkosukat

Ihanaa ystävänpäivää kaikki blogini lukijat! 💗 

Juhlistan ystävänpäivää jakamalla näiden hempeääkin hempeämpien kivan ohuiden palmikkosukkien ohjeeni. Nautinnollisia neulontahetkiä!Ystävänpäivän palmikkosukat on tehty Adlibris Socki Fine -langasta. Sukat voi neuloa myös Novitan Venla -langasta. Koko on 38-40. Puikot nro 2 1/2 tai käsialan mukaan.

Tarvikkeet:

100g Adlibris Socki Fine -lankaa, värisävy Strawberry Sprinkle

Ohje:

Varsi: Luo 80 s ja jaa ne 4 puikolle, kullekin 20 s. Neulo 1 o 1 n joustinneuletta kiertäen oikeat silmukat aina takareunastaan neulomalla. Neulo joustinta 10 krs.

Aloita sitten palmikkoneule. Neulo kuvion mukaisesti 8 s ja 6 krs mallikertaa toistaen. 

Huom. aloita varren kavennukset palmikkoneuleen 36 krs:lla seuraavasti. Neulo 1. puikolla 1. ja 2. silmukka oikein yhteen. Tee 4. puikolla kahdella viimeisellä silmukalla ylivetokavennus. Toista kavennukset samoin 42., 48., 54., 60., 66., 72. ja 78. krs. Nyt on kaventunut 16 s ja työssä on 64 s. Aloita kantapää, kun työn korkeus on 27 cm ja olet neulonut palmikkokerroksen jälkeen 2 krs. Jaa ensin silmukat tasan 4. puikolle eli 16 s kullekin.

Kantapää: Neulo 1. ja 4. puikon 32 silmukalla 32 krs vahvennettua neuletta. Nosta aina nurjan kerroksen 1. silmukka neulomatta ja neulo normaalisti nurjaa muilla silmukoilla, mutta oikealla puolella nosta joka toinen silmukka neulomatta. Ole tarkkana, että nostat aina saman silmukan neulomatta jokaisella oikealla kerroksella. Kun olet neulonut vahvennettua neuletta 32 krs, tee kantapään kavennukset niin, että keskelle jää 12 s.

Jalkaterä: Poimi sitten kantapään sivuilta kummastakin reunasta 16 s ja vielä puikkojen välistä yhdet silmukat. Neulo nostetut silmukat kiertäen. Jatka palmikkoneuletta puikoilla 2. ja 3. mutta neulo 1. ja 4. puikoilla sileää oikeaa. Kavenna samalla puikkojen 1. ja 4. reunoissa joka toinen kerros 7x1 s. Työssä on sitten 64 s.

Kärki: Aloita kärkikavennukset kun pikkuvarvas peittyy, esim. koossa 39 kun pohjan pituus on 18 cm: kavenna 1. ja 3. puikon lopussa 2 oikein yhteen 3. ja 2. viimeisellä silmukalla, ja 2. ja 4. puikon alussa ylivetokavennuksella 2. ja 3. silmukka. Toista kavennukset näin joka 2. krs yhteensä 6 kertaa. Tee sitten kavennukset joka kerros. Kun joka puikolla on jäljellä 2 s, katkaise lanka ja vedä silmukkojen läpi ja kiristä.

Neulo toinen sukka samoin ja päättele langat.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Rakkautta ja piikkilankaa -sukat

Lasten kissa- ja koirasukat

Metsän siimeksessä -sukat