Helpot pallosukat naiselle tai miehelle


Pallosukat on tehty Novitan 7 veljestä -langasta. Koko on 38-39. Puikot nro 3 ½ tai käsialan mukaan. 

Hauskinta tässä ohjeessa on mielestäni se, että täysin samalla ohjeella voit neuloa isommat sukat kun käytät isompia puikkoja. Itse käytin nro 3 ½ puikkoja kuvan pinkkimustavalkoisissa ja turkoosimustavalkoisissa sukissa ja käsialani on hiukan normaalia kireämpää. Täysin samoin silmukkamäärin ja kerrosmäärin neuloin sinimustavalkoiset sukat puikoilla nro 4 ja niistä tuli kokoa 43-44.

Tarvikkeet:

50g pinkkiä / turkoosia / sinistä

100g mustaa

100g valkoista

Ohje:

Varsi: Luo mustalla 56 s ja jaa ne 4 puikolle, kullekin 14 s. Neulo valepalmikkojoustinneuletta kuvion 1 mukaan alimmalta riviltä oikealta vasemmalle toistaen 4 silmukan mallikertaa. Neulo joustinta 22 krs eli 5 kertaa 4 kerroksen mallikerta ja vielä 1. ja 2. krs.

Aloita sitten kirjoneule kuvion 2 mukaisesti alimmalta riviltä oikealta vasemmalle. Toista 8 silmukan mallikertaa 7 kertaa. Neulo kaikki kuvion 2 kerrokset = 42 krs.

Kantapää: Katkaise musta ja valkoinen lanka viimeistään tässä vaiheessa. Neulo kantapää pinkillä. Neulo 1. puikon silmukat oikein 4. puikolle. Neulo 28 silmukalla 28 krs vahvennettua neuletta. Nosta aina nurjan kerroksen 1. silmukka neulomatta ja neulo normaalisti nurjaa muilla silmukoilla, mutta oikealla puolella nosta joka toinen silmukka neulomatta. Ole tarkkana, että nostat aina saman silmukan neulomatta jokaisella oikealla kerroksella. 

Kun olet neulonut vahvennettua neuletta 28 krs, tee kantapään kavennukset niin, että keskelle jää 10 s. Jatka silti samaa vahvennettua neuletta.


Jalkaterä: Jaa kantapään 10 silmukkaa kahdelle puikolle, kummallekin 5 s. Poimi sitten kantapään sivuilta kummastakin reunasta 14 s ja vielä puikkojen välistä yhdet silmukat. Neulo nostetut silmukat kiertäen. Neulo raidoittaen vuorotellen mustalla ja valkoisella aina 2 krs. Huom. Aluksi kavenna samalla puikkojen 1. ja 4. reunoissa joka toinen kerros 6x1 s. Työssä on sitten jälleen 56 s. 

Kun jalkaterässä on 12 mustaa raitaa, neulo yksi 2 krs raita pinkillä. Neulo sen jälkeen vielä 2 krs mustalla, 2 krs valkoisella ja 2 krs mustalla. Sen jälkeen katkaise musta ja valkoinen lanka ja neulo loppu sukka pinkillä.

Kärki: Aloita kärkikavennukset kun pikkuvarvas peittyy. Kavenna 1. ja 3. puikon lopussa 2 oikein yhteen 3. ja 2. viimeisellä silmukalla, ja 2. ja 4. puikon alussa ylivetokavennuksella 2. ja 3. silmukka. Toista kavennukset näin joka 2. krs yhteensä 6 kertaa. Tee sitten kavennukset joka kerros. Kun joka puikolla on jäljellä 2 s, katkaise lanka ja vedä silmukkojen läpi ja kiristä.

Neulo toinen sukka samoin ja päättele langat.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Rakkautta ja piikkilankaa -sukat

Lasten kissa- ja koirasukat

Metsän siimeksessä -sukat