Romanttiset ruususukat

Aah, se on kesä parhaimmillaan ja ruusujen kukinta-aika! Tässä uusi ruusujen inspiroima sukkamallini. Ohjeessa kirjoneuleeseen yhdistyy helpot pitsineuleet.

Romanttiset ruususukat on tehty Novitan 7 veljestä ja Wool Rescue -langoista. Koko on 38-39. Puikot nro 3 ½ tai käsialan mukaan.

Langat:

7 Veljestä 522 ruusu, 50g

7 Veljestä 011 valkoinen, 50g

7 Veljestä Lapintaika 856 taikasana, 50g

Wool Rescue 541 jääpioni, 50g

Ohje:

Varsi: Luo ruusun värisellä langalla 60 s ja jaa ne 4 puikolle; 1. puikolle 12 s, 2. puikolle 18 s, 3. puikolle 12 s ja 4. puikolle 18 s. Neulo kuvion 1 mukaan 6 s mallikertaa toistaen 1-11 krs. Jatka sitten kerrokset 12-48, mallikertojen silmukkamäärät vaihtelevat. Huomioi kirjoneuleessa langan sitominen kun langanjuoksuksi tulisi enemmän kuin 4 s. Varsi on nyt valmis.


Kantapää: Neulo kantapää 7 Veljestä Lapintaikan taikasanan värisellä langalla. Katkaise muun väriset langat. Järjestä silmukat niin, että puikolle 1. tulee 16 s, puikolle 2 14 s, puikolle 3 14 s ja puikolle 4 16 s. Neulo 1. puikon silmukat oikein 4. puikolle = 32 s. Neulo niillä 28 krs vahvennettua neuletta. Nosta aina nurjan kerroksen 1. silmukka neulomatta ja neulo normaalisti nurjaa muilla silmukoilla, mutta oikealla puolella nosta joka toinen silmukka neulomatta. Ole tarkkana, että nostat aina saman silmukan neulomatta jokaisella oikealla kerroksella. Kun olet neulonut vahvennettua neuletta 28 krs, tee kantapään kavennukset niin, että keskelle jää 10 s. Jatka silti samaa vahvennettua neuletta.

Jalkaterä: Jaa kantapään 10 silmukkaa kahdelle puikolle, kummallekin 5 s. Poimi sitten kantapään sivuilta kummastakin reunasta 14 s ja vielä puikkojen välistä yhdet silmukat. Neulo nostetut silmukat kiertäen. Jatka kirjoneuletta kuvion 2 mukaisesti, ja samalla kavenna 1. puikon lopussa ja 4. puikon alussa kuvioon merkityissä kohdissa. Työssä on kavennusten jälkeen 60 s. Jatka kuvion 2 jälkeen kuvion 3 11-49 krs. Neulo vielä 1 krs taikasanalla tai kunnes pikkuvarvas peittyy. Katkaise tässä vaiheessa muut langat.

Kärki: Aloita kärkikavennukset. Kavenna 1. ja 3. puikon lopussa 2 oikein yhteen 3. ja 2. viimeisellä silmukalla, ja 2. ja 4. puikon alussa ylivetokavennuksella 2. ja 3. silmukka. Toista kavennukset näin joka 2. krs kunnes joka puikolla on 8 s. Tee sitten kavennukset joka kerros. Kun joka puikolla on jäljellä 2 s, katkaise lanka ja vedä silmukkojen läpi ja kiristä.

Neulo toinen sukka samoin ja päättele langat.

Kommentoithan, jos huomaat ohjeessa virheitä tai parannettavaa! 😃 
Ihanaa kesää ja nautinnollisia neulontahetkiä! 💖

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Rakkautta ja piikkilankaa -sukat

Lasten kissa- ja koirasukat

Metsän siimeksessä -sukat