Palmikkoketju-sukat

 Pinkit palmikkoketju-sukat on neulottu Novitan 7 veljestä Pohjola -langasta. Tämä malli onnistuu mistä vaan muustakin 7 Veljestä -langasta, joko monivärisestä tai yksivärisestä. Koko on 38-39. Puikot nro 3 ½ tai käsialan mukaan.

Langat:

7 Veljestä Pohjola 050 Inspiraatio, 200g

Ohje:

Varsi: Valitse langasta kohta, jossa väri vaihtuu ja aloita silmukoiden luominen siitä kohdasta. Siten toisen sukan aloituskohdan löytää helposti ja raidat tulevat molemmissa sukissa samoihin kohtiin. Neulo siis kumpikin sukka omalta kerältään. Luo 64 s ja jaa ne 4 puikolle, kullekin 16 s. Neulo 2o2n -joustinneuletta niin, että aloitat 1o,*2n, 2o*, toista **. Siirrä 1. puikon 1. s viimeiselle puikolle. Neulo kuvion mukaan 16 s ja 16 krs mallikertaa toistaen 40 krs. Neulo sitten kantapää.

Kantapää: Siirrä 1. puikon 2 viimeistä silmukkaa 2. puikolle (eivät tule mukaan kantapäähän). Neulo 1. puikon silmukat oikein 4. puikolle = 30 s. Neulo niillä 28 krs vahvennettua neuletta. Nosta aina nurjan kerroksen 1. silmukka neulomatta ja neulo normaalisti nurjaa muilla silmukoilla, mutta oikealla puolella nosta joka toinen silmukka neulomatta. Ole tarkkana, että nostat aina saman silmukan neulomatta jokaisella oikealla kerroksella. Kun olet neulonut vahvennettua neuletta 28 krs, tee kantapään kavennukset niin, että keskelle jää 10 s. Jatka silti samaa vahvennettua neuletta.

Jalkaterä: Jaa kantapään 10 silmukkaa kahdelle puikolle, kummallekin 5 s. Poimi sitten kantapään sivuilta kummastakin reunasta 15 s ja vielä puikkojen välistä yhdet silmukat. Neulo nostetut silmukat kiertäen. Neulo 1. ja 4. puikoilla sileää oikeaa ja jatka puikoilla 2 ja 3 palmikkoneuletta. Neulo 1. ja 4. puikoilla sileää oikeaa ensin 1 krs. Aloita sitten jalkaterän kavennukset: kavenna 1. puikon lopussa neuloen 2 oikein yhteen ja tee 4. puikon alussa ylivetokavennus. Toista kavennukset joka 2. krs 9 kertaa kunnes työssä on 56 s. Jatka neulomista, kunnes jalkaterän pituus on noin 18 cm ja olet viimeksi neulonut palmikkoneuleen kerroksen 9.

Kärki: Aloita kärkikavennukset. Jaa silmukat niin, että joka puikolla on 14 s. Jatka 1. ja 4. puikoilla sileää oikeaa neuletta paitsi 1. puikon viimeinen ja 4. puikon ensimmäinen silmukka nurin, ja neulo 2. ja 3. puikoilla 2o2n -neuletta, paitsi 2. puikon ensimmäinen ja 3. puikon viimeinen silmukka nurin. Kavenna 1. ja 3. puikon lopussa 2 oikein yhteen 3. ja 2. viimeisellä silmukalla, ja 2. ja 4. puikon alussa ylivetokavennuksella 2. ja 3. silmukka. Toista kavennukset näin joka 2. krs kunnes joka puikolla on 8 s. Tee sitten kavennukset joka kerros. Kun joka puikolla on jäljellä 2 s, katkaise lanka ja vedä silmukkojen läpi ja kiristä.

Neulo toinen sukka samoin ja päättele langat. 

Kommentoithan, mikäli huomaat ohjeessa puutteita tai virheitä. 

Rentouttavia neulontahetkiä! 😃
Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Rakkautta ja piikkilankaa -sukat

Lasten kissa- ja koirasukat

Metsän siimeksessä -sukat