Rantakukka-sukat

 Rantakukka-sukat on tehty hauskasti hempeillä väreillä leikittelevästä Novitan 7 veljestä Horisontti -langasta. Tämä malli onnistuu mistä vaan muustakin 7 Veljestä -langasta, joko monivärisestä tai yksivärisestä. Malli on helppo ja nopea neuloa - haastavin kohta on reunan kohoneulejoustin. Koko on 38-39. Puikot nro 3 ½ tai käsialan mukaan.

Langat:

7 Veljestä Horisontti 852 rantakukka, 150g

Ohje:

Varsi: Luo 64 s ja jaa ne 4 puikolle, kullekin 16 s. Neulo kuvion mukaan 8 s mallikertaa toistaen 1-25 krs. Huom. siirrä kerroksen 12 alussa 1. puikon 1. s puikolle 4 neulomatta (neulotaan vasta krs:n viimeisenä silmukkana), ja sitten kerroksella 16 sama s takaisin 1. puikolle. Jatka kuvion jälkeen sileää oikeaa. Kavenna 1. sileän neuleen kerroksella 2 s joka puikolla tasavälein = 56 s. Kun varren korkeus on 14 cm (noin 24 krs sileää joustimen jälkeen), aloita kantapää.


Kantapää: Neulo 1. puikon silmukat oikein 4. puikolle = 28 s. Neulo niillä 28 krs vahvennettua neuletta. Nosta aina nurjan kerroksen 1. silmukka neulomatta ja neulo normaalisti nurjaa muilla silmukoilla, mutta oikealla puolella nosta joka toinen silmukka neulomatta. Ole tarkkana, että nostat aina saman silmukan neulomatta jokaisella oikealla kerroksella. Kun olet neulonut vahvennettua neuletta 28 krs, tee kantapään kavennukset niin, että keskelle jää 10 s. Jatka silti samaa vahvennettua neuletta.


Jalkaterä: Jaa kantapään 10 silmukkaa kahdelle puikolle, kummallekin 5 s. Poimi sitten kantapään sivuilta kummastakin reunasta 14 s ja vielä puikkojen välistä yhdet silmukat. Neulo nostetut silmukat kiertäen. Neulo sileää oikeaa ensin 1 krs. Aloita sitten jalkaterän kavennukset: kavenna 1. puikon lopussa neuloen 2 oikein yhteen ja tee 4. puikon alussa ylivetokavennus. Toista kavennukset joka 2. krs 5 kertaa kunnes työssä on 56 s. Neulo sileää oikeaa, kunnes jalkaterän pituus on 18 cm tai kunnes pikkuvarvas peittyy.

Kärki: Aloita kärkikavennukset. Kavenna 1. ja 3. puikon lopussa 2 oikein yhteen 3. ja 2. viimeisellä silmukalla, ja 2. ja 4. puikon alussa ylivetokavennuksella 2. ja 3. silmukka. Toista kavennukset näin joka 2. krs kunnes joka puikolla on 8 s. Tee sitten kavennukset joka kerros. Kun joka puikolla on jäljellä 2 s, katkaise lanka ja vedä silmukkojen läpi ja kiristä.


Neulo toinen sukka samoin ja päättele langat. 

Kommentoithan, jos huomaat ohjeessa virheitä tai parannettavaa! 😃

Lisääthän kommentteihin erittäin mielellään omien Rantakukka-sukkiesi kuvan, olisi hienoa nähdä teidän lukijoidenkin aikaansaannoksia. 💓

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Rakkautta ja piikkilankaa -sukat

Lasten kissa- ja koirasukat

Metsän siimeksessä -sukat