Birka-sukat

 


Birka-sukat on tehty Novitan 7 veljestä -langasta. Koko on 38-39. Puikot nro 3 ½ tai käsialan mukaan.

Langat:

7 Veljestä luonnonvalkoinen, 120g

7 Veljestä vaaleanpunainen, 20g

7 Veljestä roosa, 20g

7 Veljestä liila, 20g

7 Veljestä tummanpunainen, 20g

7 Veljestä violetti, 20g 

Värien numeroita en ole tähän lisännyt, koska olen neulonut jämälangoista. Näitä sävyjä ei välttämättä enää ole 7 Veljestä -langan värikartassa eikä kaikkien vyötteitä minulla ole enää tallessakaan. Voit käyttää itse valitsemiasi lankasävyjä – joko 7 Veljestä -lankaa tai muuta saman paksuista lankaa.

Ohje:

Varsi: Luo luonnonvalkoisella langalla 55 s ja jaa ne 4 puikolle 14-15-12-14 s. Neulo joustinta kuvion 1 mukaan 12 krs 5 s mallikertaa toistaen. Lisää viimeisellä kerroksella 1 s = 56 s. Jaa silmukat uudelleen 4 puikolle, kaikille 14 s. Neulo kirjoneuletta kuvion 2 mukaan 1-30 krs. Varsi on nyt valmis.

Kantapää: Neulo kantapää luonnonvalkoisella. Katkaise muun väriset langat. Neulo 1. puikon silmukat oikein 4. puikolle = 28 s. Neulo niillä 26 krs vahvennettua neuletta: nosta aina nurjan kerroksen 1. silmukka neulomatta ja neulo normaalisti nurjaa muilla silmukoilla, mutta oikealla puolella nosta joka toinen silmukka neulomatta. Ole tarkkana, että nostat aina saman silmukan neulomatta jokaisella oikealla kerroksella. Kun olet neulonut vahvennettua neuletta 26 krs, Neulo vielä nurjan puolen kerros nurin. Tee sitten kantapään kavennukset niin, että keskelle jää 10 s. Jatka silti samaa vahvennettua neuletta.

Jalkaterä: Jaa kantapään 10 silmukkaa kahdelle puikolle, kummallekin 5 s. Poimi sitten kantapään sivuilta kummastakin reunasta 14 s ja vielä puikkojen välistä yhdet silmukat. Työssä on 68 s. Neulo jalkaterän 1. krs luonnonvalkoisella. Neulo nostetut silmukat kiertäen. Jatka kirjoneuletta kuvion 3 mukaisesti, ja samalla kavenna 1. puikon lopussa ja 4. puikon alussa kuvioon merkityissä kohdissa. Työssä on kavennusten jälkeen 56 s. Jatka kuvion 3 mukaan, kunnes olet neulonut 68. kerroksen. Neulo vielä 1 krs luonnonvalkoisella tai kunnes pikkuvarvas peittyy. Katkaise tässä vaiheessa muut langat, kärki neulotaan luonnonvalkoisella.

Kärki: Aloita kärkikavennukset. Kavenna 1. ja 3. puikon lopussa 2 oikein yhteen 3. ja 2. viimeisellä silmukalla, ja 2. ja 4. puikon alussa ylivetokavennuksella 2. ja 3. silmukka. Toista kavennukset näin joka 2. krs kunnes joka puikolla on 8 s. Tee sitten kavennukset joka kerros. Kun joka puikolla on jäljellä 2 s, katkaise lanka ja vedä silmukkojen läpi ja kiristä.

Neulo toinen sukka samoin ja päättele langat.

Nautinnollisia neulontahetkiä! Kommentoithan, mikäli huomaat ohjeessa virheitä, kiitos :) Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Rakkautta ja piikkilankaa -sukat

Lasten kissa- ja koirasukat

Metsän siimeksessä -sukat