Uusia jämälankasukkia

 


Ihanaa vaikkakin loskaista helmikuun sunnuntaipäivää seuraajani! 

Viimeisimmästä blogipäivityksestäni on kulunut aikaa, lähinnä siitä syystä, että viime aikoina olen keskittynyt enemmänkin oppimaan uusia taitoja neulomisessa muiden neulemalleja neulomalla kuin itse suunnittelemalla. Mikä siis on syynä tämänkertaiseen blogitekstiin? 

Silloin tällöin kenen tahansa neulomisesta innostuneen lankavarastot kasvavat siihen pisteeseen, että jotain on tehtävä. Ne laatikkoni, joihin olen antanut itselleni luvan keräillä kaikenlaisia herkullisia lankakeriä, joista joskus haluaisin jotain neuloa, ovat tulleet auttamattomasti täyteen. Onhan minulla jo vähän varastot vyöryneet ylikin muutaman ylimääräisen pahvilaatikon muodossa. Jämälankaneuleiden ja -sukkien ohjeita tuntuu olevan internet pullollaan - niinpä minäkin halusin suunnitella muutamat omat jämälankasukkani, ja käyttää niihin mahdollisimman tehokkaasti laatikoihin unohtuneet langanloput.

Nämä kolme uutta jämälankasukkamalliani ovat kuvassa yllä. Mallien nimet ovat vasemmalta oikealle Riben raitasukat, Birka-sukat ja Saltvik-sukat. Nimet malleille tulevat viikinkien tunnettujen asuinpaikkojen nimistä. Ribe sijaitsee Tanskassa ja on viikinkien 700-luvulla perustama Tanskan vanhin kaupunki. Birka oli iso viikinkien kaupunki lähellä Tukholmaa Ruotsissa. Saltvik Ahvenanmaalla oli suurin viikinkien keskittymä Suomessa. Mitään historiatietoa minulla ei ole, minkälaisia sukkia viikingit ovat mahtaneet aikoinaan neuloa, mutta nämä kirjoneulekuviot ovat hyvin perinteisiä ja yksinkertaisia, joten nämä varmasti voisivat olleet sukkien kuvioita myös viikingeillä.

Ohjeet sukkiin lisäilen lähiaikoina. Mukavia neulontahetkiä! <3

Ani

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Rakkautta ja piikkilankaa -sukat

Lasten kissa- ja koirasukat

Metsän siimeksessä -sukat